Prijava
   

Šalu na stranu

Prva opomena od oca kad te vodi prvi put na fudbalsku utakmicu, a prolazite pored suparničkih navijača.

- Tata,tata ...
- Je l' si gladan?
- Ma ne... tata,tata...
- Žedan?
- Ma ne...nego da mi nismo pogrešili stranu na kojoj su naši navijači!?
- Ideš u kurac, mali odmah bez pitanja , šal na stranu!!!

   

Pogled neukaljan mišlju

Najsofisticiraniji i najmanje uvredljiv način da dikrektno ili indirektno kažemo za nekog da ''Blene k’o tele u šarena vrata''.

- ''Pogledaj Mitu života ti, gledaj kako je zinuo ko babunko kad je prošla Sanja'', ne trepće, uopšte nas ne registruje. Kakav ameboid od čoveka.
- ''Ah Stefane, zar ne vidiš, jednostavno ima taj pogled neukaljan mišlju.

   

bespoštedno poštenje

Prilika koja se ukazuje kad vaš potčinjeni nema izbora - da mu pošteno iznesete sve nedostatke svoje ponude.

A: Jeste pažljivo pročitali? Pod tačkom 261 stoji da posle deset godina imate obaveznu amputaciju noge po izboru, ispod kolena.
B: Molim? Vi se šalite? Kakva je to šala?...
A: (bez reči ustaje, vadi iz sefa hrpu fotografija i baca ih na sto).
B (zgranuto): Ali zašto?
A: Društvena igra, nema veze s Vama... Razmislite... Posle nema kajanja... Vi sad donosite odluku za ceo život. Donesite je odgovorno.
B: ... Zar nema nikakva druga mogućnost? Tada ću imati 47... Mislio sam da je ovo... Ovo je jedina firma koja me je pozvala na razgovor, znate...
A: E bravo! Tako se misli! To mi i tražimo!... Ne, nema. (Uzdah) nema druge opcije, osim amputacije posle 12 godina, ali iznad kolena. Među nama, to nije nikakav izbor. (Imitira Džona Kliza iz Ministarstva smešnog hodanja). Ovo je kud i kamo bolje, ostaje ti koleno... Ali kako hoćeš. (Vraća fotografije).
B (žurno): Dajte da potpišem...
(Rukuju se).
B (šaljivo): Hoću li moći da se rukujem?
A (ozbiljno): Uvek!
/Primer je očigledno izmišljen/.

   

Iz Naci u Šaci

Kada oženiš Švabicu pa pređeš preko činjenice da je njen deda ganjao tvoga i teo ga smestiti u kampove poradi bolje koncentracije.

- Ali Srboljub, Schatzi, kada ćemo na Urlaub u Siberia, da ti upoznam Familie?

- (Jebo ti Siberia mater, kravo bavarska) Kad mi deda umre, Schatzi, ne smem mu na oči s tobom. Još ima poneku zamerku na tvoju Familie, namćor stari.

   

Cepi se u dupe da budeš majmun

Izmešana osećanja, najčešće ona negativna sa elementima razočaranja, čamotinje, tuge i sete, koja se može videti u očima stanovnika sa juga Srbije.

- A be, mi se cel' život mučimo da skrpimo nešto, silne škole pozavršavamo da pobgnemo od ovuja sirotinju, a onda onija pevaljke uzmu i tresev s' onuja guzicu kako pitije i samo gi saliću s' pare koje u život ne sam videja !

- Pa toj' ti je tako uvek, cepi se u dupe da budeš majmun.

   

Odokativna šac metoda

Metoda od oka, proizvoljno. Šac je srpska izvedenica od od nemačkog glagola "schätzen", što znači proceniti, dati procenu. Pravilno bi bilo "šec", jer se ä čita kao e, ali to ovde nije slučaj. Jednostavno je dodato da da tog šmeka izrazu, jer mi Srbi volimo sve što Nemac napravi, to nam garantuje neki kvalitet. Najčešće se koristi u nekim ozbiljnim situacijama od kojih zavisi život ili smrt.

Čiča Deki i njegov bratanac peču rakiju
"Deki, koliko ćemo mi da otpustimo ovog prvenca, daj malo više da se nepotrujemo od ovog metanola. "
"ma sine, videćemo mi to odokativnom šac metodom, po ukusu, biće dobra"
deki jer je alkoholičar je otpustio premalo prvenca, svi koji su pili tu rakiju su ili oslepeli ili pomrli

   

Sedenje je novo pušenje

Fraza koju neki ljudi koriste da povezuju sedenje na poslu sa lošim kontekstom, najviše zbog toga jer nikad nisu radili neki posao koji zahteva konstantno stajanje ili fizički rad.

- Koristi nekad sto za stajanje, ne valja da stalno sediš. Sedenje je novo pušenje.
- Znaš koliko puta sam maštao o stolici dok sam istovarao džakove cementa na prošlom poslu, nećete me sad odvojiti od nje ni dizalicom.

   

Bukkake

Kad ostaviš kola preko mesec dana parkirana pa ih zatekneš skoro omalterisana od strane golubova i ostalih ptica.

   

Dobio batine

Mlađi sin kad traži nove patike.

   

Iznenada preminuo

Izraz na koju antivakseri drve kurac a novinari to znaju pa ga redovno metnu u naslov, metnem im ga materi.

A članak? Niko to i ne čita. Važno je da je naslov velik.

NASLOV: IZNENADA PREMINUO MLADI MEKSIKANAC (19), RODBINA U ŠOKU

Tekst članka: Horhe (19) iznenada dobio 24 metkova u leđa jer je mislio da je pametna stvar karati ženu od svog lokalnog bossa. Ispostavilo se da nije. Zapravo niko nije u šoku sem majke, jer jbg majka.

KOMENTARI (245876):

- Opa, još jedan iznenada. Zašto nisam iznenađen.

- Radi vaccina svoje vidim...

- Još jedan mladi život na tvojoj duši, Gejce

- KAKO SE OVO PRE NIJE DEŠAVALO?!?!?!?! pROBUDI SE MEKSIKANČE

- Isto tako se iznenada i vakciniso, cenim. A ja 75 godina, zdrav ko dren, još mogu kolo poigrati. ništa mi nije. Eh, u JNA je bila vakcina, ne ovo danas sklepano.

- Je li Pf ili AZ?

   

Šugajlov

Retko iritantna pojava, što psihički, što fizički. U psihičkom smislu te ili smori do daske ili te sjebe načisto. U fizičkom smislu je toliko ružan da bežiš od njega ko od šuge. Ne bi ga štapom pipnuo.

U originalu, to je jedno rusko prezime.

I
Profesor:- Jovanoviću, trebalo bi ovako da radite, ne onako, jer je to proces odvijanja ovoga što jeste ovo. A ono je proces odvijanja stvari koja nije ovo i nema dodirnih tačaka sa ovim. Razumete, ovo i ono nisu isti. Ovo ima ove karakteristike, a ono ima druge.
Jovanović (zeva)
(Konsultacije se završavaju, Jovanovića čeka njegov ortak)
Ortak:- Šta bi, kako prošle konsultacije?
Jovanović:- Ćuti, bre, držao me duže nego inače, i to sam se opasno smorio, i opet mi ništa nije jasno.
Ortak:- Rekao sam ti šta će da te čeka kod ovog šugajlova.

II
Maja:- Vidi, Neno, onog lika kako me gleda, aweee!
Nena:- Ma, beži, bre, ovaj šugajlov, vidi kakve plikove ima, ko da ga je pojela šuga!

   

Tehnika "štap i štap"

Za razliku od tehnike "štap i šargarepa" gde se neko (magarac) nagradi ako uradi nešto ili kazni ako to ne uradi, u dorađenoj tehnici "štap i štap" nema nagrade bilo šta da se uradi.

Ovu tehniku obično primenjuje policija ili druge institucije sigurne u svoju nadmoć.

- Kontam ako ne priznamo biće opet batine, sankcije, inflacija, ali koje su nam beneficije ako priznamo? Hoće li biti neke olakšice, boljitak, integracije?
- Ne.

   

Gladan kao pekmen

Bez obzira na reputaciju, vukovi jedu samo kad su stvarno gladni, za razliku od Pacman-a, kome je proždiranje jedini smisao njegove egzistencije.

- Gladan sam ko pekmen. Napraviću pustoš u frižideru.

   

Otići na Mjanmar

Oženiti se / udati se.

Kako se Mjanmar nekad zvao Burma, sve je jasno.

- Znaš s kakvom sam se ribom kreno dopisivat...
- Samo pazi da nije otišla na Mjanmar...
- Molim...?
- Šta moliš, nemoj opet na neku udatu kao prošli put...

   

Spid bleja

Ako se krećete po andergraund krugovima ili ste ljubitelj opojnih supstanci, postoji verovatnoća da ste makar prisustvovali jednoj od dotičnih. To je bleja, često u formi aftera ali ne i nužno after, koja je karakteristična po tome što su joj glavni i jedini povod i uzrok to što joj ime i naznačava: šmrkanje spida. Najčešće nastaje tako što se grupica poznanika koji se znaju preko sličnih bleja i čije su jedine dodirne tačke njihovi poroci iskombinuje za pozamašnu količinu spida (10+ grama) i okupi kod nekog od njih na gajbi ili vikendici sa jedinim ciljem da ustanovi koliko je droge potrebno za simulaciju predinfarktnog stanja.

Problem je u tome što su po prirodi rada amfetamina (hronična nesanica, povećana energija, pričljivost) i mentalnom sklopu njegovih najvernijih korisnika takve bleje osuđene da potraju i po nekoliko uzastopnih dana bez pauze za čak i sat vremena spavanja što dovodi do nezamislivih šizofrenih cepanja koja mogu da se dogode tokom spid bleje. Uz to, ćomanski kodeks nalaže da je svako ko se šuri ili pije do jaja lik i da je dobrodošao na spid bleju u bilo koje doba dana, pogotovo u slučaju da donosi još gudre ili alkohola. Novi akteri dolaze i odlaze, jedni su nebitni, drugi su lerdiji, sve dok je stara garda primorana da se bore sami sa sobom i "lik pored mene razmatra kako će me izbosti" paranoidnim haludžama dok ne priznaju sebi da je konačno vreme da se ide kući i popije bromazepam (ili pet).

Specifična je po nebuloznim, besmislenim pričama koje se konstantno vrte u krug i ne vode nikud, zastrašujućim urokljivim pogledima i iskrivljenim facama blejača, lažnim moralisanjem i kvazi-dubokoumnim temama i zaključcima o životu, insistiranju da se sluša isključivo tuc-tuc elektronska muzika tokom cele bleje, ogromnim količinama žestokih pića (najčešće rakija i vinjak), marihuane i amfetamina, i najzad kolektivnom paranojom uzrokovanom nedostatkom sna čije se prisustvo pojačano sve više oseti iz sata u sat.

Viljamovka se pije umesto vode, buksne kruže kao pljuge, linija se izvlači na svakih pola sata-sat, psidža ispira mozak, a najistrajnije face bivaju zamandaljene u istoj prostoriji jedni s drugima dva dana i dve noći pijani i drogirani bez trunke sna dok je pitanje vremena ko će prvi da sam sebi prereže grkljan pa je stoga i nepisano pravilo ovih bleja da one gotovo uvek kulminiraju sranjem - tačnije svađom, neretko i tučom između prisutnih oko neke totalne budalaštine. Ali, spid bleja se nikad istinski ne završava, već se samo seli na drugu lokaciju gde je odvode preostali članovi koji su uspeli da sačuvaju svaki po dve moždane ćelije i pokreću je iznova - jer svi znaju da je najveći strah svakog pravog spidomana suočavanje sa činjenicom da žurka jednom mora da se privede kraju.

Sve u svemu, Ivkova Slava za džankije u režiji Dejvida Linča. Jedna izuzetno neprijatna i nezdrava atmosfera, umnogome ako nekim čudom uspete tamo da se zateknete strejt. Ko je bio, shvatiće.

nedelja ujutru

-E, ste otišli noćas na kraju kod Lemija na after?

-Ma brate, Bože me sačuvaj i sakloni. Bolje direktno gajbi da sam išao. Spid bleja klasična. Njih 10 svi k'o pravac iz Mordora da su izašli, od petka bleje tamo niti jedu niti spavaju. Crtaju na tanjirima i vrte spiku celu noć kako dobiti na poker aparatu. Oko 4 ujutru neki lik nalupao šamare Lemiju što je rekao da su kockarnice prevara i tad sam elegantno nestao. Sad baš čujem Lemi uspeo da ih jedva istera sve sa gajbe, oni sačekali da se otvori prvi lokal i nastavili. Haos.

   

Zatvoriti krug

Završiti tamo gde si započeo.

- Gde ste vi sve živeli?
- Uh, pa rođena sam u Obrenovcu, odatle otišla u Kanadu, iz Kanade u Australiju, pa se vratila u Kanadu, i sad bi bilo logično da se vratim i zatvorim krug...
------------------------------------------
- Brate, Bufon potpisao za Parmu... Ima sto godina, i dalje će da brani...
- Pa logično, tu je počeo, Juventus, PSŽ, Juventus...
------------------------------------------
- Jel' realno da je Ronaldo otišao kod Arapa?
- Nerealno skroz, za očekivati je bilo da se vrati u Portugal gde je i počeo...

   

Senzor bregaste

Klitoris, deo bez kog nema paljenja.

   

Instrument tabla

Stalak za note kod filharmonijskog orkestra.

   

Džinanas

Piće koja je kombinacija džina i ananasa.

- Uhm, ovo zvuči dobro. Dajte mi džinanas.
- Mademoiselle, kakav odličan ukus. Jebem te tetkastog tako.
- A ti piješ rakiju pa ti nitko ništa ne govori. Isti kurac.
- (muk; pogled rulje kao u Ahileja kada skuži da je Hektor ubio Patrokla; vrijeme je za naganjanje oko seoske Troje)

   

Kancelarija za EU integracije

Oni nas neće. U poslednje vreme, nećemo ni mi njih. Svima je već poznato. Kao i činjenica, da kad bi nas kojim slučajem stvarno hteli, nikakve kancelarije, ministarstva, agencije i centri ne bi bili potrebni. Ipak ...

Integracije traju već dvadesetak godina. Mnogi su ih u miru i zdravlju proveli, pa i u penziju otišli. Odštampa se koji letak ili brošurica. Napravi se sajt koji sveukupno ima 15 pregleda (sa sve developerima koji su ga radili). Ponekad EU udeli donaciju, da se ofarba bus na liniji 610, ili štala Dargoljuba iz Baćevca. Moraju krave da se drže po evropskim standardima.

U međuvremenu, neko se skući, neko radi poslić sa strane, neko hvata vezu da ode u diplomatiju ... Svi imaju puno slobodnog vremena ... EU integracije.

- Dobro Mici, vidimo se sutra u jedanaest. Ljubim te, ćaooo.

- S kim to pričaš ?

- Ma sa Milicom, nismo se videle sto godina, pa se dogovaramo da sutra prepodne odemo na kafu.

- Pa zar ona tad nije na poslu ?

- Kancelarija za evropske integracije.

- Aaaa <namig>