Prijava
   

Hemija

Grana sporta koja se bavi izučavanjem supstanci koje povoljno ili nepovoljno utiču na jednog sportistu, odnosno njegovo telo, um, muskulaturu i još ponešto. Istorija hemije potiče još iz drevnih vremena, bućkanja raznih trava i koje čega... Svoj antički vrhunac nauka dostiže u vreme vladavine Gaja Julija Cezara, u rimskoj provinciji Galiji, gde je travar po imenu Panoramiks pravio napitke koji su davali nadljudsku snagu. No, zbog nazadovanja u civilizaciji tokom srednjeg veka ne postoje pouzdane informacije o korišćenju hemije tokom ovog perioda. Tek kasnije sredinom XIX veka, bradati bodibilder Dimitrij Ivanovič Mendeljejev uspeva da stvori Periodni sistem suplemenata koji objedinjuje sve do tada poznate suplemente u jednu tablicu. Suplementi u ovom sistemu su poređani po grupama i periodama, obojeni u razne boje, takođe odvojeni su oni nedozvoljeni od legalnih. Ova prekretnica u istoriji suplementacije uslovila je nagli razvoj ove nauke i ogroman porast broja sportskih rekreativaca.

Velika zainteresovanost mlade populacije za ovu nauku dovela je do ogromnog buma u industriji hemije. Mogli ste uz malo truda i novca sebi priuštiti prelepo vajanu figuru viđenu samo na antičkim figurama iz Grčke i Rima, koja bi vam dala dovoljno samopouzdanje za kurčenje i nasilništvo koje ste do tada mogli samo da trpite od starijih. Ali više ne.

Međutim uvek postoje pametnjakovići koji svemu nađu manu. Pojavljuje se sve više skeptičara koji veruju da ove stvari mogu da oštete jetru više nego domaća šljiva. Zbog toga se neki suplementi stavljaju na listu trgovine na crno.

Postoji više vrsta suplemenata. Postoje oni koji osim na biceps deluju i na ostale organe kao što su mozak, srce, bubrezi, jetra, kurac...itd. Naime, hemijski suplementi sadrže supstancu hladne prirode koja deluje na polni ud i testise tako što se pod uticajem hladnoće bespovratno skupljaju.

Hemija je danas veoma popularna. Uvedena je u osnovne škole kao obavezan predmet a izučava se i u srednjim i višim školama. Najbolji program nastave poseduju SAD. Njihov program nastave se inače zasniva u prilivu stranih mozgova, jer su njihovi domaći otupeli odavno. Pa i ne čudi što su SAD u proteklih par godina jedna od najjačih sportskih sila. Jedan od njihovih najboljih sportista ikada, biciklista Lens Armstrong zna zašto. Mada i pored toliko crnaca i tolikog dopinga ne mogu da dostignu primat u atletici; Jusa Bolt zna zašto.

I tako... Propali likovi iz kraja koji vise na šipkama misleći da će izgledati ko Švarcika, vredno rade, al ne vredi, jer nisu spoznali nauku po imenu hemija, da li je to zbog toga jer su imali lošeg nastavnika hemije, ili nisu hteli da uče, možda nemaju para za članarinu u teretani i skupe steroide, al jedno je sigurno ovi momci će jebat'.

Komentari

ODLIČNO!!!
na ovo i zvezda!!!

Хвала брате :D

Zanimljivo skroz, ispravi samo nečudi i najačih ;) +

ovo treba u popularne da je pročitaju neki odavde +

I "nepostoje". +

dobar stil, svidža mi se.